sobota, februára 12, 2011

Spálené knihy osvietili svet! - Ralph Waldo Emerson

Tento citát sa mi veľmi páči.
Inak ahojte :D Jednu som si zmyslela že keď už som konečne chvíľu v kľude večer doma, patrilo by sa po dlhšej dobe pridať nejaké info že? V poslednej dobe som nemala čas, vkuse som po škole behala s kamoškou v meste alebo bola na nejakom krúžku a keď som o šiestej došla domov som sa ešte musela učiť (a učenia bolo riaadne veľa) a bola som rada že mám chvílku pre seba, ale nehovorím že nebolo super- bolo, až nadpriemerne. V piatok som zase bola na výstave obrazov v Nesvadoch, so susedkou a mamou som išla, lebo aj naša susedka tam mala dva vystavené obrazy a postúpila do okresného kola, do Nitry. :D Veľmi pokne bolo, milujem obrazy odkedy som bola v Londýnskej The National Galery na Trafalgar square a videla tie úžasné diela ach!♥ :D
Tak a teraz ku dôležitejším veciam ako je môj život . :D ako som už dávnejšie spomínala, tento a budúci mesiac bude mať viac knižných noviniek ako minulý. Tu je niečo málo z nich:

16.2.2011 by malo vyjsť vo vydavateľstve Slovart štvrté pokračovanie série o meste Ember s názvom
Diamant v temnote od Jeanne DuPrau

 Štvrtá a posledná kniha mesta Ember sa začína tam, kde sa skončili Ľudia zo Sparksu. Emberčania trávia prvú zimu nad zemou. Line a Doonovi sa do rúk dostane tajomná kniha, ktorá je určená obyvateľom Emberu. Aby pochopili jej význam, musia sa vrátiť späť pod zem. Tmavé mesto zatiaľ obsadila skupina squatterov. Objavia zdroj energie, ktorý pomôže znovu vybudovať mestá na zemi.



Upírí princ - Sága Darrena Shana 6  od Darena Shana

Pri nemilosrdných skúškach spôsobilosti stať sa plnohodnotným upírom si Darren myslel, že už ho nič horšie nemôže stretnúť. Do Upírskej hory však prenikli nepriateľskí upiráti, aby naplnili proroctvo príchodu Pána upirátov. Schyľuje sa k smrtiacej bitke. Ani v tejto zúfalej situácii sa však Darren nevzdá a urobí všetko preto, aby odvrátil skazu upírieho klanu. Titul by mal vyjsť 15.2.2011


 16.2 zas vychádza vo vydavaťeľstve BB/art
Gossip Girl - Kdo jiný než ty (ak vše začalo)  od Cecily von Ziegesar.



Crescendo od Becca Fitzpatrick 

Na Slovensku vychádza 22.2. a v Česku 17.2.2011 
Nořin život má stále daleko k dokonalosti, ale aspoň získala strážného anděla. Patch je tajemný, nádherný, magneticky přitažlivý, ale navzdory tomu, jakou roli má hrát v Nořině životě, se chová všelijak, jen ne andělsky. Je ještě vyhýbavější než dřív a k tomu se zdá, že tráví stále víc a víc času s Nořinou úhlavní sokyní Marcií Millarovou. Nebýt Patchova nepochopitelného jednání, Nora by Scotta Parnella, starého rodinného přítele, který se přestěhoval zpátky do města, sotva vzala na vědomí. Jenže Noru ke Scottovi začne cosi přitahovat – navzdory pocitům, které ji varují, že Scott před ní zřejmě skrývá nějaké tajemství. Noru navíc celou dobu pronásledují obrazy jejího zavražděného otce. Začne se zajímat, zda její původ nemá něco společného s jeho smrtí, a následkem toho jí hrozí stále větší a větší nebezpečí. Nora se zoufale snaží zjistit, co se vlastně v minulosti stalo, ale možná že některé události je lepší nechat spát, protože pravda může zničit vše – a všechny, kterým Nora věří a které má ráda.



7.2. vyšiel aj preklad menej úspešnej série Tajný kruh
od L. J. Smith - Zasvěcení

Cassie je donucena se přestěhovat ze slunné Kalifornie do ponuré Nové Anglie a stále touží po svém starém životě. A to přesto, že cítí zvláštní spřízněnost s hrozivou skupinkou teenagerů, kteří terorizují její školu. Po zasvěcení do klanu čarodějek, které už po staletí ovládají New Salem, se stává součástí Tajného kruhu, opojného a smrtelně nebezpečného zároveň.



Váhání od Maggie Stiefvater vychádza 15.2.2011

Vlkodlaci z Mercy Falls se vracejí. Teď, když se Grace a Sam našli, musí bojovat, aby mohli zůstat spolu. Pro Sama to znamená zúčtovat s minulostí, pro Grace vyhlížet budoucnost, která je čím dál nejistější. Do jejich příběhu však nečekaně zasáhne nový vlk jménem Cole, který bojuje se svými vnitřními démony a už navždy chce zůstat ve vlčí kůži. Sam si naopak stále nemůže zvyknout na svou lidskou podobu. Tolik se bojí, aby nepřišel o své nové štěstí s Grace. Jenomže netuší, že v Grace, uvnitř jejího těla, roste hrozba, která je může o jejich štěstí připravit... Bude láska dost silná na to, aby se poprala s osudem? Můžou se vyhnout tomu, kým jsou?



Vychádza aj knižný "prequel" úspešného seriálu
Glee-Jak to začalo od Sophie Lowell 


 Každé velké vystoupení potřebuje zahřívací kolo – chcete vědět, co se dělo, než Glee převzal pan Schuester? Kdy si Rachel poprvé uvědomila, že Finn je víc než jen natvrdlý fotbalista? Jak začal tajný románek Pucka a Quinn? A jak Glee fungovalo, než získalo pořádného vůdce? No upřímně, zrovna jim to neladilo... Připravte si Zlaté hvězdy a šplouchy – je čas zjistit, co se stalo, než tahle úžasná show začala!



A 22.2. vychádza už spomínaný Nočný tieň 1 od Andrei Cremer :)

3 komentáre:

  1. tá kniha Linger sa mi páči :) určite si ju prečítam :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Já se docela těším na to GLEE...

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Aj ja sa na Glee teším, seriál bol super, dúfam že bude aj kniha :P

    OdpovedaťOdstrániť