nedeľa, decembra 19, 2010

Ghost girl

Možno ste si už všimli a možno nie. Ghost girl je trilógia od Tonyi Hurley. Charlotte Usherová je neznáma sivá myška. Ale jedného dňa sa jej  život zmení. A to úplne. Má totiž začať doučovať svoju tajnú lásku a hviezdu školy, Damena Dylana. Lenže potom sa to stane. Hlúpa nehoda s gumeným medvedíkom ktorý sa jej zasekol v hrdle. Zo Charlotte sa stáva dušica. Dostane sa do Posmrtnej školy, kde vystriedala Petulu Kengsingtonovú, priateľku Damena a jej dve pätolizačské kamarátky Wedendy Andersonovú a Wendy Thomasovú za Nožnicovorukú Suzy, Ťažkého Mika, Pikolu Pam, Hipisáka Jerryho, Hnilú Ritu, Cinkni Pim a CoCo.  Ešte je tu Scarlet, Petulina nenávidená ghotická sestra. Ona jediná môže Charlotte vydieť. Dokonca jaj občas "zapožičia" svoje telo, aby sa mohla Ghostgirl priblížiť k Damenovi. Lenže sa stalo čo nechcela- náklonnosť Damena a Scarlet, ktorú nechtiac zapríčinila.      Lenže ani posmrtný život nie je taký aký si ho Charlotte vysnívala. Namiesto oddychu a pokoja dostáva prácu na linke dôvery pre utrápených tínedžerov. Vtedy do deja vstupujú sestry Kensingtonové.                   
Vtreťom pokračovaní sa Charlotte Usherová musí vrátiť na miesto jej skonu, na strednú školu v Hawthorne, ak sa chce dostať na vytúžený odpočinok, ešte jej medzi živými zostala jedna nesplnená úloha,ale bude ťažšia, ako sa na začiatku zdalo. Nikto ju totiž nepripravil na útrapy a nástrahy lásky.

    


     Knižný trailer ku knihe naspievala britka Polly Scattergood, text napísala tiež Tonya Hurleyová a dodatočnú hudbu vytvorila Synth-Popová.
       
                         Lovesick lyrics:

"Thought I kissed your kiss away
Thought I loved your love today
See the things you see my way
I thought I kissed your kiss away.

I can't help but thinking when you're away from me,
you are my meant to be.

Or am I lovesick?
A broken mess.
Lovesick
Love me any less?
Lovesick
Kiss my kisses.
Kiss my kisses away."


                                                      Charlotte Usherová, alias Ghostgirl.

 Prvá kniha, Vitajte na onom svete. 



 Druhá kniha, Medzi svetmi.


Tretia kniha sa volá Diagnóza: láska.



 A nejaké obrázky Charlotte:



  

5 komentárov:

  1. Akurát v piatok som sa na tie knihy pozerala v tescu, že vyzerajú dobre ale boli dosť drahé. 15€ a ešte nejaké centky... momentálne však šetrím na takú velikú HP knihu (keď ju ovšem nedostanem na Vianoce) takže ak našetrím na ňu, potom budem aj na tieto :))

    OdpovedaťOdstrániť
  2. aj ja na ne šetrím, a majú plus že sú krásne obálky. a v tescu majú teraz veľa dobrých kníh. Dúfam že sa ti budú páčiť. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. S tými knihami som sa už taktiež veľa krát stretla na prvý pohľad upútajú určite už len jej strieborné strany po bokoch a teraz ako som si prečítala o čom to je znie to aj celkom zaujímavo, len škoda, že stoja ozaj trošku veľa...ale tak to s knihami je, kúpiš, prečítaš a odložíš..lepšie je vypožičať si ich :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Alebo to spravíš tak, že máš 3 knihy a ste 3 kamarátky kt. to baví :) každá si kúpi jednu a potom čííítate :D

    OdpovedaťOdstrániť
  5. to je tiež dobrý nápad. len to sa potom musí každá zhodnúť že u koho tie knihy budú, lebo každá mať len jednu knihu zo série by bolo podľa mňa trošku divné :D alebo si ich striedať :-)

    OdpovedaťOdstrániť