pondelok, decembra 20, 2010

Nová fantasy séria

     Marja Holecyová, slovenská autorka píše fantasy sériu Mariotovi dediči. Prvé dva diely- Predurčenie Blúdenie- sa už dajú kúpiť, tretí diel je v štádiu písania(dokončovania) a bude niesť názov Odhalenie, názov štvrtého, čiže posledného dielu, ktorý dáva priestor živlu zem bude mať názov Prekliatie a bude mať obálku v zlatej a žltej farbe.. V každom dieli sa  slečna autorka venuje jednému zo štyroch živlov. Kniha hovorí o mladej dievčine menom Mija. Chodí do normálnej školy ako normálne dievča. Lenže potom, jeden deň sa všetko zmení. Navštívi ju Metoj, jej starý otec a povie jej že je čarodejnica a Ivan nie je jej otec. Mija s ním odchádza do jeho domu. Metoja si každý váži lebo je starešina, Mijou opovrhujú lebo je dcérou najobávanejšieho zlého čarodejníka Mariota, tak isto ako aj Miseagom, ktorý je jej nenávidený synovec. Postupom času zisťuje že má špeciálne schopnosti a robí pár chýb. V druhej knihe sa Mija s Miseagom ocitnú pred súdom pre porušenie pravidiel. Vydávajú sa do legendárnej Maettregie. Prežívajú jedno dobrodružstvo za druhým.
  Ohlasy na túto knihu sa niekedy veľmi líšia. Mne osobne sa knihy páčia, aj keď slovenskú literatúru veľmi nemusím. Knihy majú aj zaujímavé obálky, celkovo nápad na príbeh je veľmi dobrý. A ďaľšie plus je, že knihy nie sú drahé, dostať ich do desať eur. Tu je link na zakúpenie prvej a tu na kúpenie druhej knihy. Knihy majú aj niečo ako fan stránku, odkaz, ak sa niekto chce dozvedieť viac.

Obálky kníh:

Blúdenie 

   
Predurčenie

Slečna autorka však odkazuje, že informácie sú neoficiálne.(!). Takže. Informácie o tretej a štvrtej knihe sú neoficiálne. Nič nie je isté na sto percent. :D Dúfam že sa knihy budú páčiť. 


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára