štvrtok, decembra 29, 2011

Moja kouzelná knihovnička

 


Kouzelná knihovnička je projekt, ktorého úlohou je odfotiť vašu knihovničku. Pochádza z dielne Abyss a viac sa o ňom dozviete  TU (: .

Moja knihovnička vyzerá momentálne (jedna z mojich mnohých záľub je, že sa vždy snažím knihy v poličkách  poprekladať, ale aj tak nakoniec skončia tak ako boli, len s malililinkými zmenami, aj to len v prípade že mi pribudla jedna či dve nové knihy) takto :



Tie plagáty na stene a tak, si prosím nevšímajte !

A teraz poďme po poličkách :

1. polička je zameraná  väčšinou na adult knihy, ale primiešavam sem aj knihy ktoré neviem kam zaradiť alebo na ne nemám miesto inde (príklad je Twilight, najradšej by som sa ho zbavila)  :

Obsahuje z ľava do prava:
Twilight ságu, pod ňou je surovo pritlačený Hostiteľ, Krátky druhý život Bree Tannerovej, Chatrč, Ľavá ruka boha (blbá otázka, ale veľké alebo malé B po boha???), Nech vojde ten pravý, Siroty zla, Michalangelov zápisník, Svedectvo kostí, Veronika sa rozhodla zomrieť, Krásna beštia, Júlia, Záhrobná kniha, Marley a ja, Ty proti mne a na nich ležia: Susedia na dovolene (ten seriál Susedia s Viki Rákovou a anyuci, čo chodil na Markíze. Tá anyuci je skvelá, minule sme boli na predstavení v Matici v KN a hrala tam už ani neviem koho, ale ľudia ju zbožňujú - inak pamätáte si na ňu? ), Až tak moc te nežere a Učiteľka nad zlato, ešte vyššie na nich leží taká malá darčeková knižka Psy.

                             
 
A skoro som zabudla! Manga Death note vol.1 (moja prvá a jediná manga v angličtine) a príručka Ako rozumieť reči zvierat plus ešte jedna kniha, niečo o tom ako sa starať o psov a bla bla bla, jak keby som to už dávno nevedela..

2. polička je zameraná na YA :

Zase postupujeme z ľava do prava :
Most do krajiny Terabithia, Škola noci 1-6 (šestka bola skveláááá - aj keď len kvôli tomu koncu, ale oplatilo sa, pre ten pocit blaženosti keď som sa dozvedela že scípla - kto čítal, vie, o čom kecám a - sorry fanúšikovia!) Hry o život celá trilógia, Triaška (jej názov sa nedá prečítať) a Čarodejnice z Hex Hall, na nich ležia Eon, Výnimočná, Ohnivá, Odstíny života. V stĺpčeku sú Kronika rodu Spiderwickosov, Úžasná plochozem prvá a siedma časť, V zajatí snov, Temné vízie, Upírske denníky 1-4, Upírske denníky 1 a 2 v AJ, Entangled a Beauty Queens tiež v angličtine.



3. polička je YA, fantasy :

Z ľava do prava a zhora dole :
Sága prokletých 1, 3, 4 (tie svine mi neposlali druhú časť, ale dnes mi došiel mail že moju objednávku ešte stále evidujú a už - po dvoch mesiacoch - poslali oznam alebo čo ich dodávateľovi nech tie knihy donesie/zoženie), Mariotovi dediči 1-4, séria Nesmrteľní 1-3, Pád a Súženie (obľúbené knihy mojej sestry), vedľa v rade sú Tajomný gobelín prvé 3 časti, Hobbit a Pán prsteňov 1 a 2, na nich ležia Na počiatku bolo koleso, Eldest a Brisingr.



4. polička sú dievčenské romány a fantasy

Zase zľava do prava :
Nový začiatok, Artur a Minimojovia, a zakázané mesto, a Maltazardova pomsta, Dievčatko z krajiny Drakov 1-3, potom sú tam 2 oznamká, jedno sestryne a druhé kamošove,  v stĺpčeku sú dievčenské romány Punková princezná, Môj sused je božský, Denník princeznej, Vo svetle reflektorov, Aprílové dievča a Očistec bláznov, Džínsový denník 1 a 2, Gossip girl tiež jednotka a dvojka.



5. polička a zároveň aj posledná obsahuje staršie knihy po mojej krstnej a vlastne mix všetkého :

Z ľava doprava, ako vždy :
Sedem kľúčov (netuším odkiaľ som ju vyhrabala), Dracula (už rok nevrátená do knižnice, čakám na upomienku alebo čo to zvyknú posielať xD , Zbierka troch kníh od Nemcovej - Babička, Chyže pod horami a Pohorská vesnice, Ľadová sfinga a Tajomný ostrov, Tam tam 1, Tvárou proti vetru, Anna zo zeleného domu a z Avonlea, Jana Eyrová, Príbeh psa Bukyho, Čarodejnice, Psíček a mačička, Žmurko a Belko, Fakty a rekordy, Mikroskopický svet zvierat, Dievčenské rozhovory.



V poličkách mi chýbajú ešte knihy : Nevesta z Lammermooru, Eragon a Zberateľ detí.
Dúfam že ste sa dostali na koniec tohto na mňa dlhého článku a neumreli ste nudou a že sa vám moje poličky s knihami aspoň trochu páčia  ;)

Držte mi palce, nech sa mi podarí dostať sa na Silvestra do Komárna, lebo ak nie, budem sedieť doma na zadku a nudiť sa s rodičmi a sestrou doma - čo je neprípustné :D

5 komentárov:

  1. Jé, máš opravdu pěknou sbírku. :) Ságu prokletých si plánuji koupit co nejdřív..:)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. ďakujem :) sága prokletých je skvelá,iste sa ti bude páčiť , len je škoda že ešte nemám druhú časť :D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Jé, vypadá krásně na pohled.. :) a máš spoustu parádních knížek.. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Rýchla odpoveď na tvoju blbú otázku, je to s veľkým b ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Skvelá knižnica! Zaujala ma najmä kniha Marley a ja. Príbeh som čítala niekoľkokrát a videla som aj filmové spracovanie. Odporúčam!

    OdpovedaťOdstrániť