sobota, januára 29, 2011

Ľudia, hádajte čo?

Zemetrasenie! Neuhádli ste že? :D Sedím si tak na posteli čumím do počítača a zrazu sa mi začne triasť posteľ, kábel na ktorom vysí žiarovka a všetko čo sa mohlo triasť, sa triaslo. Ja blbá z toho najprv podozrievam svojho úbohého sedem kilového maltezáčika čo ležala na zemi pod mojimi nohami, ale potom idem dole za mamou či mi neprepína a aj naša drevená skriňa a luster sa triasol, dokonca aj ona, takže ak si myslíte že mi šibe, nešibe. Ja som zažila zemetrasenie! :D A chcem ešte raz : /. Viem, teraz mi už šibe. Ale bolo to fakt že skvelé, také neškodné. Aj vtáky mi tu začali škriekať pri hlave (máme dvojposchodový rodinný dom a ja mám hore izbu).
Ale aby sa nepovedalo, prinášam vám aj knižné novinky, aj keď veľmi málo noviniek :D.

Ako prvú novinku privítajte
  Soumrak (6. díl) od Lisy Jane Smith! (vychádza 31.1.2011)
Temnota se šíří městem. Damon, který býval vždy lovcem, se sám stává kořistí - obětí zlomyslného stvoření, které dokáže ovládnout jeho vůli a které netouží pouze po Elenině krvi, ale přímo po její smrti. Starý les zabydlují podivní krvelační hmyzí tvorové a stromy ožívají vlastními zlovolnými úmysly.

Druhá novinka je vydanie slovenského prekladu  
Gossip girl 3 Jediné čo chcem je všetko od Cecily von Ziegesar

 Serena a Blair sa rozhodli zakopať vojnovú sekeru. Už bol najvyšší čas. Veď ako dlho sa možno hnevať na niekoho, s kým ste sa kúpavali na základnej škole? Otázka znie, aké neprístojnosti majú za lubom teraz, keď sú už opäť spolu? Verte mi, budem prvá, kto sa to dozvie a vy budete druhí. Udržanie tajomstiev nepatrí k mojim silným stránkam...

Ja viem že je toho tentoraz málo, ale veľmi veľa českých aj slovenských prekladov vychádza od polky februára do konca marca, vtedy toho pridám viac. Aj to, že v poslednej dobe je článkov málo a ak článok je, je o inom ako knihách. Ale aj teraz: Dnes som bola s kamoškou na takom jednom rybníku kde v jeho strede je zem s veľkým kameňom, na ktorý sa dá dostať cez mostík a ryby tam nežijú. A tak tam sa s kamoškou šmýkame až pod nami začne praskať ľad. No skoro náýs porazilo a rýchlo sme ťahali bližšie k mostíku :D Dnešný deň bol super, aj keď je vonku strašne veľkíá zima, skoro sme zmrzli, ani vriace kakao mi nerobilo problém vypiť, a ja nemám rada nič teplé, keď to musím vypiť. A po dlhom čase som fajčila. Ja viem, som blbá že si ničím zdravie, ale nerobím to preto, že sa cítim dospelo, že by to robil nejaký môj idol (žiadneho nemám) ani preto aby ma prijali do nejakej partie. Ja to robím tak, aby o tom nikto nevedel, aby to nebolo cítiť a navyše som fajčila po niekoľkých mesiacoch ale som rada že som fajčila, ešte nikdy som neskúšala maďarské cigarety, ale sú dobré :D. Ach, máme návštevu :/ prečo musí prísť vždy niekto, koho nemám rada a sú tu schopný zostať do polnoci, a nie niekto, koho by som už rada vydela? No, ale už končím s vykecávaním sa.

A ináč prečítala som Mariotových dedičov 2 Blúdenie od Marji Holecyovej a je dokonca lepšia ako prvý diel. Autorkyn štýl písania sa výrazne zmenil k lepšiemu a pokračovanie príbehu o mladej čarodejnici Miji a Miseagovi vás ešte viac namotá (; A predpokladaný dátum vydania tretej časti tejto série je 15. marca :) O recenziu sa snažiť nebudem lebo ako sa poznám, na konci článku by som rozprávala o Plute a nie o obsahu knihy a navyše, recenzie písať neviem :D


                                  Takýchto škrečkov mám :D A ten dom je skvelý nie, s tými balónikmi, nie?

A ináč čítam Triašku od Maggie Stiefvater ale ešte neviem čo si o tom mám vôbec myslieť.

7 komentárov:

  1. No tak ja som to zažila už veeľmi dávno :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Sigh. Moje Blúdenie je už skoro mesiac zaseknuté v e-shope... a ohľadom trojky dúfam, že si ju kúpim na AnimeSHOW (čo je také spoločné dúfanie, že aj krst, aj ja sa na tom mieste vyskytneme :D). Fakt sa nechceš o tú recenziu pokúsiť? :D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Luu: :D neviem, aj tých málo ľudí čo mi sem chodí by asi prestalo :DD ale môžem, len neviem kedy začnem a ako dlho to bude trvať, ale skúsim. A čo, možno to dopadne celkom dobre. A s tým krstom držím palce :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. asi sa nemozem tesit...gossip girl sa nechysta vyjst v preklade??;/či?

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Polly: chystá, tretia časť by mala vyjsť ešte tento mesiac, čiže do zajtra :) nemalo by sa to zmeniť, takže sa kľudne môžeš tešiť. :)ak sa to odloží a ja to zbadám, napíšem článok.

    OdpovedaťOdstrániť