piatok, decembra 24, 2010

     Rozhodla som sa sem dať také veľmi stručné zhrnutie kníh, ktoré boli zfilmované/zoseriálované ani neviem prečo :-).

 


Mŕtvy do súmraku(True blood)
Život v ospalom južanskom mestečku Bon Temps narušia dve udalosti – záhadná vražda mladej ženy a príchod upírov, ktorí sa tomuto miestu dosiaľ vyhýbali. Mladá čašníčka Sookie Stackhousová si nemohla vybrať lepší čas, kedy si s jedným z nich začať! Po prvej vražde však nasleduje druhá a tretia. Vrah si očividne vyberá obete podľa rovnakého kľúča. Sú to mladé dievčatá, ktoré pracujú ako čašníčky alebo predavačky a občas si rady zašantia s upírmi. Opis sa dokonale hodí aj na Sookie... V kolotoči ľúbostných dobrodružstiev, bojujúcich upírov a rastúceho napätia Sookie okrem mocného priateľa pomáha aj jej nevšedná schopnosť čítať ľudské myšlienky. O upíroch sa dozvie veľa: či im naozaj chutí cesnak, ako často sa holia, ako milujú, ale niektoré tajomstvá sa rozplietajú veľmi pomaly...


   Diabol nosí Pradu ( The Devil Wears Prada )- Lauren Weisbergerová

V závratnom svete newyorskej módy, kde nevydarený účes môže zabiť celú vašu kariéru, je časopis Runway vysneným Olympom všetkých tých, ktorí sa iba trocha zaujímajú o svoj vzhľad. Pod vedením najmocnejšej ženy módneho priemyslu Mirandy, ktorá mu vládne tvrdou rukou s dokonale pestovanými nechtami, je Runway obávaným testom, ktorým musí prejsť každý, kto chce niečo znamenať v tomto svete. Pri plnení svojho poslania - urobiť z Runway módnu bibliu New Yorku, a tým zároveň celého sveta - nepripustí, aby jej čokoľvek stálo v ceste, vrátane dlhého radu asistentiek, ktoré nesplnili jej očakávanie. Je to práca, ktorú nemôže vydržať nikto, kto má v sebe aspoň zvyšky sebaúcty - ale súčasne je to práca, pre ktorú by milióny mladých Newyorčaniek dokázalo zabiť.



     Marley a ja (Marley & me) - John Grogan

Čo by to bola za rodina bez dobre vychovaného psa? Labrador Marley má však k takému psovi ďaleko. Keď si John s Jenny privedú domov, nestačia sa čudovať. Kde je ten mierny, inteligentný a prispôsobivý psík, ktorého sľubovali kynologické príručky? Z Marleyho sa vykľuje zlý neposlušný pes, ktorého sa nedá skrotiť.



      Percy Jackson- Zlodej blesku1 - Rick Riordan

Volám sa Percy Jackson... Až doteraz som si myslel, že som obyčajný chlapec, ktorého čaká vyhodenie zo školy... Zistil som však, že môj otec je jeden z bohov na Olympe... Moja učiteľka sa premenila na krvilačnú príšeru a kamarát je satyr... Všetci na mňa číhajú a podozrievajú ma z krádeže blesku, silnej zbrane mocného boha Dia... Musím dokázať svoju nevinu a nájsť ukradnutý blesk a s ním aj zlodeja. Pomôžeš mi?
Bude to však nebezpečné, tak potom sa nesťažuj, že som ťa nevaroval!



  Gossip girl - Cecilie von Ziegesar

 Knihy sú z prostredia New Yorkskej smotánky, z prestížnych škôl. Serena Van der Woodsenová a Blair  Waldorfová  s Natom Archibaldom, Danom a Jenny Humpreyovcami sa dostali na zoznam Gossip girl, ktorá o nich vie všetko a žžije ich životom, na svojej stránke hovorí ich tajomstvá...

Džungľa rúžov ( Lipstick jungle) -  Candace Bushnell

Tí, čo v New Yorku niečo znamenajú, vedia, že tri priateľky Victory, Wendy a Nico patria k tomuto mestu rovnako ako krása a úspech. Victory je úspešná módna návrhárka, Wendy predsedá filmovej produkčnej spoločnosti a má tri nádherné deti, Nico je novinárka prestížneho časopisu Bonfire, ktorý určuje štýl. Svet im môže závidieť, z pohľadu každej z troch týchto žien však život nie je vôbec ružový. Nico sa púšťa do nebezpečnej hry mimomanželského vzťahu, Victorina nová jarná kolekcia sa nestretne s priaznivým ohlasom a Wendino manželstvo sa otriasa. Hrdinky autorkinho románu sú navonok silné a sebavedomé ženy, ktoré si kliesnia neľahkú cestu neprehľadnou ľudskou džungľou zvanou New York.



     Sex v meste ( Sex  and the city) - Candace Bushnell

Kniha opisuje život troch nerozlučných priateliek Carrie, Miranda a Cam a ich slávnych známych. Bývajú na vysokej nohe v škandalóznej časti New York City .
 A v skratke: Upírske denníky, Twilight sága, Sherlock Holmes, Detektív Poirot, Pán prstenov, Harry Potter, Narnia, ...

P.S: Dúfam že vám Vianoce vyšli a užili ste si ich. Mne dokonale a dostala som šesť kníh ! takže som šťastná ako blcha. :D tak idem ďalej čítať, minimálne do tretej ráno :D a to myslím vážne. Tak si užite zvyšok Štedrého dňa,ten kto tento článok čítal :).

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára